21.4.2020

Reading Rush Wrap Up

Osallistuin edellisenä viikonloppuna järjestettyyn Stay at Home Reading Rush - lukumartoniin. Heti alkumetreiltä otin oman otteeni tapahtumaan, sillä minun oli vaikea löytää kirjahyllystäni sopivia kirjoja haasteisiin, enkä voinut mennä kirjastoonkaan. Näin ollen otin hyllystäni luettavaksi kirjoja, joita olin muutenkin suunnittelut lukevani piakkoin. Loppujen lopuksi marathon onnistui erittäin hyvin ja olen todella tyytyväinen siihen, mitä sain luettua.

Deathnote - Tsugumi Ohba, Takeshi Obata

Luin ensimmäiseksi Deathnoten ensimmäiset kaksi osaa. Olen katsonut animen pariin otteeseen ja pidän siitä todella paljon. Halusin luonnollisesti lukea myös mangan ja tämä oli täydellinen tilaisuus siihen.

Deathnote kertoo lukiolaisesta Light Yagamista, joka löytää koulunsa pihalta vihkon, jonka nimi on Deathnote. Vihkossa on ohjeet, jonka mukaan kirjoittamalla siihen henkilön nimen, hän kuolee 40 sekunnin kuluttua. Light käyttää tilaisuuden hyväkseen ja alkaa murhaamaan vihkon avulla rikollisia, jotta voisi rakentaa hyveellisen maailman. Vihkon mukana hän saa kumppanikseen omena-addiktoituneen kuoleman jumalan.

Deathnote on aivan uskomatan ja jännittävä. En ole koskaan aikaisemmin lukenut yhtä kieroa ja hyvin rakennettua tarinaa. Deathnoten lukemista, tai sen puoleen katsomista, ei voi noin vain keskeyttää. Tarinan intensivisyys ja juonen käänteet pitivät minut siinä kiinni aivan loppuun asti. Nyt vain odotan todella paljon, että pääsen seuraavan osan pariin.


The Tropic of Serpents - Marie Brennan

Luin viime kuussa uudelleen A Natural History of Dragons -kirjan. Päätin jatkaa sarjaa tämän lukumarathonin aikana. The Tropic of Serpents kertoo Isabellan seikkailuista Erigassa, joka on Afrikkaa muistuttava maanosa kyseisessä maailmassa. Hän menee tutkimaan kyseisen alueen lohikäärmekantoja. Isabellan tapaan, hän kuitenkin löytää itsensä tilanteesta, jossa on sotkeutunut alueen politiikkaan.

The Tropic of Serpents ei ollut yhtä hyvä kuin ensimmäinen osa, mutta silti todella hyvä kirja. Minusta kirjan asetelma on todella uniikki, mikä on ehkä tämän sarjan suurin vahvuus. Ns. 1800-luvun fantasiamaailma on mielestäni rikas, ja pidän todella paljon siitä, että saan oppia maailman monista kulttuureista ja politiikasta. Juoni oli tässä osassa hieman epäselvempi, kuin ensimmäisessä, jonka takia en pitänyt tästä yhtä paljon. Kuitenkin tämäkin osa on todella hyvä ja jatkoin innoissani tätä sarjaa.

Voyage of the Basilisk - Marie Brennan

Voyage of the Basilisk jatkaa tarinaa kaksi vuotta the Tropic of the Serpents -kirjan jälkeen. Tässä osassa Isabelle lähtee laivamatkalle Basilisk nimisellä aluksella saaristoon tutkimaan merilohikäärmeitä. Hänen mukanaan on hänen ystävänsä Tom Wilker, poika Jake ja hänen kotiopettaja Abby. Tutkimukset vievät Isabellan mukaan moniin mielenkiintoisiin seikkailuihin.

Voyage of the Basilisk on varmaan minun lempikirjani tässä sarjassa. Pidin todella paljon miljööstä sekä sen politiikasta, ja uusista hahmoista, jota tässä osassa esiteltiin. Erityisesti pidin siitä, että kirjassa käsiteltiin paljon Isabellan suhdetta hänen poikaansa Jakeen. Mielestäni se oli todella realistista ja mitään ei koristeltu, eikä ratkaisuja löydetty hetkessä. Lohikäärmeet ovat tässä kirjassa aivan mahtavia, kuten aina. Kokonaisuudessaan tämä on todella vahva kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti