11.1.2020

Lost Stars - Claudia Gray


Star Wars kirjat ovat minulle todella tuntematonta aluetta. En koskaan oikein välittänyt elokuvista tehdyistä kirjoista, joten en odottanut kirjalta paljoa. Ajattelin, että se olisi vain jokin monesta elokuvasta uudelleen kerrottuna kirjassa. En ajatellut, että voisin kohdata kaunista kieltä tai sydäntäsärkevää romanssia. Onneksi kuitenkin yllätyin.

Lost Stars kertoo kahdesta nuoresta, jotka ovat valmennuksessa kotiplaneetallaan, jotta pääsisivät Imperiumin armeijaan. He ovat tunteneet toisensa lapsuudesta asti ja tuntevat toisensa läpikotaisin, minkä takia he menestyvät yhdessä. Kuitenkin heidän välilleen alkaa kehittyä tunteita, jota eivät ole niin sallittuja. Sodan keskellä he joutuvat tekemään vaikeita valintoja, jotka vaikuttavat aina kumpaankin.

Grayn Lost Stars on aivan erinomainen romaani, joka pohjautuu elokuvaan. Olin niin yllättynyt, kun olin kirjan puolessa välissä. En uskonut, että tämä voisi olla näin hyvä. Kirja alkaa ennen neljättä episodia ja loppuu seitsemännen episodin alkuun, joten se käsittää todella pitkän ajan ja siinä on pieniä spoilereita alkuperäiseen Star Wars trilogiaan. Suosittelen, että katsoo koko trilogian ennen kuin lukee kirjan.

Aikajakson pituuden takia juoni on polveileva ja omalla tavallaan todella koukuttava. Tarina tuntuu todella realistiselta, vaikka se sijoittuukin Star Warsin universumiin. Kirjan keskiössä ovat tunteet ja ihmissuhteet, mistä uskon realistisuuden tulevan. Alkuperäisen trilogian tapahtumiin viitattiin vain vähän, mutta ne silti vaikuttivat juonen kulkuun. Leia, Luke ja Solo mainittiin moneen otteeseen, mutta se ei ollut minusta liiallista ja tarina keskittyi todella päähenkilöihin. Pidin todella paljon siitä, ettei kirja ollut täysin irrallinen alkuperäisestä trilogiasta.

Kirjan alku tuntui hieman kankealta dialogin ja kirjoitustyylin osalta. Tuntui, että robotit keskustelivat ennemmin kuin ihmiset. Kuitenkin tämä parani kirjan edetessä ja kaikki hahmot tuntuivat ihmismäisiltä kirjan loppuun mennessä.

Vaikka kyseessä onkin Star Wars -kirja, se keskittyi yllättävän paljon ihmissuhteisiin ja tunteisiin ja niiden osalta oli paljon pohdintaa. Tämä oli mielestäni kirjan suuri vahvuus, sillä odotin kirjaa, jossa lähinnä taistellaan avaruusaluksilla. Mielestäni kirjan romanssi on todella kaunis ja todella hyvin toteutettu. Yleensä minua alkaa ärsyttämään romanssit kirjoissa, mutta tässä se oli todella hyvin toteutettu.

Lisäksi kirjassa käsiteltiin paljon kunniaa ja miten kauan voi kunnialla ja uskollisuudella perustella tekojaan. Pidin todella paljon pohdinnasta ja siitä kuinka pitkälle se vietiin. Mielestäni se oli todella hyvin toteutettu.

En ole pitkään aikaan niin koukussa kirjaan, kuin olin tähän kirjaan. En pystynyt millään laskemaan kirjaa alas ja halusin pelkästään lukea sitä. Vaikka kirjalla oli paljon pituutta, se ei todellakaan tuntunut siltä.

Kokonaisuudessaan tämä on todella hyvin toteutettu elokuvaan liittyvä kirja. Minun tekee tämän lukukokemuksen jälkeen mieli lukea Claudia Grayn muita teoksia.

Arvosana:★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti