17.9.2019

Daisy Jones and The Six - Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid oli todella hypetetty vuosi sitten. Jokainen luki Seven Husbands of Evelyn Hugo - kirjaa ja pian ilmeistyi myös Daisy Jones and The Six, joka kertoo 70-luvulla suositusta rock-bändistä. Itse en juuri siihen aikaan joutunut hypetyksen uhriksi. Vasta nyt kun selailin Bookbeatin valikoimaa, vastaani tuli kyseinen teos ja päätin ottaa sen kuunteluun. En voi sanoa, että kadun kirjavalintaani. Äänikirja tempaisi minut mukaan tarinaan ja piti kiinni viimeisille minuuteille asti.

Taylor Jenkins Reidin teos Daisy Jones and the Six kertoo 1970-luvun saman nimisestä rock-bändistä. Kirja on kerrottu haastattelun muodossa ja jokainen kertoo tarinastaan oman puolensa. Billy kertoo, kuinka hän muodosti veljensä ja kaverinsa kanssa bändin, johon löydettiin aina lisää jäseniä. Daisy taas kertoo oman puolensa, jossa selviää hänen taustansa.

Kirja kannattaa aloittaa niin, ettei siitä tiedä paljon tuota enempää. En itse tiennyt mitään kirjaan mennessä ja lukukokemus oli mahtava, koska alussa kirja etenee melko hitaasti. Jos olisin tiennyt alkuosan juonesta, lukukokemus olisi ollut todella tylsä.

Minä pidin kirjassa todella paljon henkilöhahmoista sekä tunnelmasta. Jokainen hahmo tuntui olevan kokonainen ihminen. Kukaan ei koskaan kertonut koko totuutta ja pyrki olemaan parhaassa mahdollisessa valossa lukijan silmissä. Jokaisella oli oma selvä luonteensa ja taistelunsa. Lisäksi äänikirjassa jokaisella hahmolla on oma äänensä, mikä johti siihen, että tunsin tuntevani jokaisen hahmon henkilkohtaisesti. Kertaakaan en pyöritellyt silmiäni hahmojen tyhmyydelle, vaan ymmärsin heidän päätökset ja toiminnan aina jollain tasolla

Tunnelma sopi juuri 70-luvun bändimaailmaan. Se muistutti minua todella paljon äskettäin julkaistusta Queen -elokuvasta tunnelman osalta. Juhlat, huumeet ja keikat toivat aikakauden minulle kirkkaasti päähän ja imeydyin siihen maailmaan.

Lisäksi itse tarina on todella koukuttava. Siinä on monia käänteitä ja paljon sivujuonia, joihin kakkiin tulee kunnollinen lopetus.

Minua ei jäänyt mikään pännimään kirjassa, vaikka olen pyöritellyt sitä viimeisen viikon ajan, joten minulla ei ole oikein kritiikkiä. Tästä taisi taas tulla kirja jota vain fanitan...

Suosittelen tätä kirjaa todella paljon äänikirjana. Se on todella hyvin tehty ja kirjan haastatteluformaatti loistaa äänikirjassa. Uskon, etten olisi pitänyt tästä kirjasta niin paljon kuin pidin, jos olisin lukenut sen fyysisenä kirjana.

Arvosana: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti