8.5.2020

Kirja-arvosteluja keväältä!

Minulla on tullut luettua kevään mittaan muutamia kirjoja, joista haluan puhua, mutta minusta on tuntunut, että minulla ei ole ollut tarpeeksi sanottavaa niistä, jotta olisin voinut koota niistä kokonaisen postausken. Olen siis koonnut tähän nämä kirjat ja kirjoitellut niistä ajatuksiani.



Sherlock Holmes: kootut kertomukset - Sir Arthur Conan Doyle

Sain tämän kirjan vihdoinkin luettua!! Olen lukenut pikku hiljaa tämän vuoden alusta tätä Sherlock Holmes kokoelmateosta, jossa on jokainen Sherlock Holmes novelli, mitä on julkaistu. Olen nähnyt monia adaptaatioita Holmesista ja olen pitänyt niistä todella paljon, jonka takia halusin lukea itse alkuperäisteoksen. Novellit ovat erinomaisesti tehtyjä, mutta loppua kohden huomaa kuinka Doyle on itsekkin kyllästynyt luomaan hahmoonsa. Tämän takia lukijanakin tuli fiilis, että haluaisin tämän kirjan loppuvan. Ainoa asia, mistä minulle tuli epämukava olo on Doylen päivän selvä rasistisuus, mikä esiintyi muutamissa novelleissa. Kuitenkin muistaen milloin kirja on kirjoitettu, voin katsoa sitä hieman läpi sormien. Pidin itse eniten alkupään novelleista eniten, sillä niissä mysteerit ovat parhaimpi ja ratkaisut ovat yllättäviä. Kokonaisuudessaan pidin novelleista muutamia vikoja luukunotamatta. Suosittelen paljon Holmesin faneille!

Arvio: ★★★★

Piiat - Kathryn Stockett

Kuuntelin Kathryn Stockettin Piiat -äänikirjaa todella pitkän ajan. Äänikirja on noin 20 tuntia pitkä ja kuuntelin sitä pienissä osissa. Sain sen viimeinkin loppuun huhtikuussa ja minulla ei ole siitä hirveästi sanottavaa. Kirjasta jäi yleisesti meh olo, johtuen todennäkäisesti siitä, että kuuntelin sitä niin pitkään (tämä on osaltaan minun vika). Kirja kertoo Jacksonvillestä 1960-luvulla. Tarinaa kerrotaan erityisesti tummien kotiapulaisnaisten näkökulmasta ja tuo esille valkoisten amerkkalaisten rasistisuutta tuohon aikaan. Kirja seuraa kotiapulaisten lisäksi Skeateria, valkoista nuorta naista, joka alkaa kirjoittamaan salaa kirjaa kotiapulaisten kokemuksista. Pidin paljon kirjasta ja sen esilletuomista ongelmista, jotka heijastuvat edelleen tähän päivään. Pidin todella paljon Stockettin tavasta käsitellä herkkää aiheitta ja hän teki sen mielestäni arvokkaasti ja avasi silmiäni sen ajan ongelmiin. Kuitenkin halualisin lukea myös tummaihoisten kirjoittajien näkökulmaa tähän aiheeseen ja yritän etsiä jonkun sopivan kirjan.

Arvio: ★★★★

Oscar Wilden novellit

Sain vihdoinkin luettua kaikki Oscar Wilden kirjoittamat novellit ja ne olivat aivan mahtavia. Pidin Dorian Grayn muotokuvasta, mutta novellit ovat jotain avain toista tasoa. Erityisesti pidin todella paljon saduista, joita Wilde kirjoitti. Ne olivat todella taianomaisia ja kauniita ja ne kertoivat elämästä vain muutamalla sivulla niin paljon. Lisäksi Wilden kirjoittamat aikuisille suunnatut novellit ovat todella kiehtovia ja hän kertoo niissä ihmisyydestä erinomaisesti. Luin novellit todella nopeasti, sillä en saanut tarpeekseni Wilden kielestä ja erinomaisesta yhteiskunnan ja ihmisen analyysistä. Suosittelen todella paljon niiden lukemista!

Arvio: ★★★★

Vera - Oscar Wilde

Vera sen sijaan on Oscar Wilden kirjoittama näytelmä, joka kertoo venäläisistä vallankumoustaistelijoista. Nuorena Vera sai tietää, että tsaarin miehet olivat kaapanneet hänen veljensä ja tappaneet hänet. Tämä saa Veran lähtemään Moskovaan, missä hän liittyy kapinallisten joukkoon, jotka yrittävät saada tsaarin astumaan alas vallasta. Tämä näytelmä on todella lyhyt ja pidin siitä todella paljon, mutta se ei ollut läheskään yhtä hyvä, kuin Wilden novellit, minkä takia olin hieman pettynyt. Kuitenkin pidin todella paljon tarinasta ja kielestä. Toivon, että muut hänen näytelmät olisivat parempia.

Arvio: ★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti