2.8.2019

The Infernal Devices - Cassandra Clare


The Infernal Devices -trilogia on Cassandra Claren yksi neljästä sarjasta, joka sijoittuu samaan varjojenmetsästäjien maailmaan. Tämä trilogia sijoittu 1800-luvun lopun Lontooseen ja kertoo New Yorkista saapuvasta tytöstä, Tessa Graystä. Tessa saapuu Lontooseen veljensä luo, mutta satamassa hänet ottaa matkaansa kaksi salaperäistä naista, jotka sanovat olevansa Tessan veljen tuttavia. Kuitenkaan naiset eivät vie Tessaa hänen veljensä luo, vaan outoon taloon, jossa he alkavat kouluttaa Tessaa ja jalostaa hänen kykyään muuttua toiseksi ihmiseksi. Naiset kertovat, kuinka he valmistavat Tessaa Magisteria varten. Tessa on lukittuna tässä talossa, kunnes komea varjonmetsästäjä Will Herondale saapuu pelastamaan hänet. Tessa alkaa selvittää Willin ja hänen ystäviensä kanssa Magisterin arvoitusta Lontoon Instituutissa. Missä on Tessan veli? Kukan on Magister ja mitä hän haluaa Tessasta? Mikä Tessa oikein on?

Luin Cassandra Claren Varjojen kaupungit sarjan ala- ja yläasteen aikana. Pidin sarjasta tuolloin kovasti (en tiedä mitä mieltä olisin, jos lukisin sarjan nyt) ja mielenkiintoni heräsi myös The Infernal Devices -trilogiaa kohtaan. Kuitenkin trilogia oli vain englanniksi, joten en vielä silloin lukenut sitä. Tänä kesänä kuitenkin päätin ottaa härkää sarvista ja lukea tämän trilogian ja se oli todella hyvä päätös. Trilogia oli todella koukuttava ja nyt haluaisin lukea Varjojen kaupungitkin uudestaan ja lukea muita Claren kirjoja.



The Infernal Devices on trilogiana vahva kokonaisuus. Kaikki kirjat ovat toinen toisensa jälkeen parempia ja juoni on koukuttava, eikä ennalta-arvattava, mikä sai minut lukemaan kirjat todella nopeasti. Sarjassa on kaksi pääjuonta: selvitetään Magisterin suunnitelmia ja yritetään pysäyttää hänet ja kolmiodraama Tessan, Willin ja Willin parabatain Jemin välillä. Molemmat juonet etenevät jokaisessa kirjassa, mutta mielestäni kolmiodraama sai välillä liikaa huomiota, vaikka se olikin hyvin tehty.

Henkilöhahmot ovat mielestäni pääosin monipuolisia ja heidän toiminta on ymmärrettävää. Jotkut hahmot muistuttavat paljon toisiaan ja he ovat samoja stereotypiota ja mielestäni Magisterin hahmoa olisi voitu kehittää hieman pidemmälle. Muuten olin todella tyytyväinen. Erityisesti pidin Willistä ja Jemistä, koska heidän menneisyyttään ja motiivejaan tutkittiin eniten. Lisäksi heidän ystävyys on yksi parhaista platanoisista suhteista ya-kirjallisuudessa. Päähenkilö Tessa on päättäväinen (eikä sillä ärsyttävällä tavalla, kuten muissa ya-kirjoissa) ja osaa pitää omia puoliaan, mistä pidin paljon.

Sitten ehkä siihen minulle vaikempaan asiaan: kolmiodraama. Tämä oli ainoa kolmiodraama, joka mielestäni toimi. Tessa ei jättänyt kumpaakaan roikkumaan, vaan osasi tehdä päätöksen siitä, kenen kanssa on. Lisäksi minusta hyvä asia tässä kolmiodraamassa on se, että kaikki osapuolet rakastavat toisiaan todella paljon ja haluavat vain toisilleen sen mikä on parasta. Koko homma oli sydäntäraastava ja kyllä, itkin viimeiset sata sivua vain tämän takia.

Vaikka pidin tästä sarjasta paljon, minua kuitenkin jäi pännimään muutama asia. Minua ärsytti toisessa kirjassa se, kuinka paljon salaisuuksia ihmisillä on ja kuinka se vaikeuttaa heidän elämäänsä. Lisäksi kirjan lopetus Magisterin suhteen vähän lössähti. (en tiedä se tuntui todella nopealta)

Loppujen lopuksi pidän tästä trilogiasta todella paljon. Claren mielikuvitus oli päässyt todella valloilleen ja hän on luonut koukuttavan ja sydäntäsärkevän tarinan. Suosittelen tätä kaikille, joita kiinnostaa ya urbaani fantasia tai muuten vain haluaa tutustua Claren teoksiin. Kannattaa aloittaa Varjojen kaupungit -sarjasta, mutta se ei ole välttämätöntä, jos haluaa lukea tämän sarjan.

Arvosana: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti