20.8.2019

Heir of Fire (Throne of Glass #3) - Sarah J. Maas


Kirjoitan tätä postausta juuri sen jälkeen, kun sain Sarah J. Maasin Heir of Fire -kirjan luettua. Tämä on kolmas osa Throne of Glass -sarjaan, joten spoilerivaroitus sarjan kahteen ensimmäiseen osaan on voimassa.

Kun aloitin tämän kirjan, minusta tuntui taas, että olen ollut liian kauan erossa Maasin fantasiamaailmasta. Niinpä olin iloinen kun pääsein kirjan pariin vihdoinkin. Kirjan lukeminen kesti minulla jonkin aikaa, mikä johtui osakseen kirjan pituudesta (560 sivua täyttä fantasiaa) ja osakseen siitä, että koulu alkoi ja minulla oli pieni järkytys siitä, ettei minulla olekkaan koko päivää aikaa vain maata sängyssäni ja lukea.

Kuitenkin, tämä on mielestäni vahvin osa koko Throne of Glass -sarjassa. Kolmiodraamaa ei enää ollut ollenkaan (halleluja), mistä valittelin kakkososan arvostelussa. Rakkausdraaman sijaan tämä osa keskittyi todella paljon fantasiamaailman laajentamiseen ja poliittiseen diskurssiin.

Kirja alkaa siitä, kun Celeana on Wendelynissä ja Rowan, Fae(keiju?)-prinssi löytää hänet ja vie keijujen kuningatar Maeven luokse. Celeana haluaa saada tietoa kuningattarelt Wyrdkey -avaimista, mutta kuningatar suostuu tähän, kunhan Celeana kehittää taikavoimiaan ja tulee esittelemään ne hänelle tämän jälkeen. Aldranissa hoviin saapuu kenraali Aedion, joka seikoittaa hovin tapahtumia.

Hirveästi enempää en viitsi sanoa, koska osa on kuitenkin jatko-osa ja siinä hypätään heti täysillä juoneen, joka etenee todella kovaa tahtia. Tässä kirjassa yhdistyy aivan uskomattomalla tavalla järkevä fantasiamaailman laajeneminen, sekä nopeatempoinen juoni, mitä en ole nähnyt usein. Olin todella iloinen, kun kolmio- ja muu ihmissuhdedraama jätettiin tässä osassa kokonaan pois ja juoneen ja maailman keskityttiin paljon, mikä on minun lempiosani tästä sarjasta.

Hyvä päätös tätä sarjaa tehdessä oli se, että tämä osa oli reilusti pidempi, kuin aiemmat osat. Tämä antoi paljon tilaa kaikelle sille, mitä tapahtuu. Lisäksi tässä osassa esitellään todella paljon uusia hahmoja ja käydään läpi maailman historiaa, joten kirja ei tuntunut yhtään liian kiireiseltä vaan kaikki meni tarpeeksi rauhassa, niin että pysyi kärryillä.

Äsken mainitsemani henkilöhahmot olivat myös isossa osassa. Uusia hahmoja tuli joka suunnasta. Välillä tuntui, etten pysy hahmoissa perässä, mutta kun tein hieman muistiinpanoja niin homma korjaantui. Hahmojen määrä varmasti ei enää kasva niin radikaalisti kuin tässä osassa. (ainakin toivon niin) Hahmojen määrän kasvu oli mielestäni luontevaa, koska maailmakin laajeni ja jokainen uuteen hahmoon tutustuminen oli mielenkiintoista ja pidin siitä todella paljon.

Kaiken kaikkiaan en oikein voi valittaa mistään tässä kirjassa. Tämä sarja on minulle sellainen "tervetuloa takaisin fantasian maailmaan" - sarja, joten uskon, että se vaikuttaa paljon lukukokemukseeni. Kuitenkin uskon myös tämän sarjan saaman huomion takia, etten ole aivan väärässä tämän sarjan laadusta. Suosittelen todella, että jatkat tätä sarjaa, jos pidit edellisistä osista.

Arvosana: ★★★★★

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti