13.4.2020

Keväisiä kirjasuosituksia

Näinä poikkeuksillisina aikoina monilla saattaa olla enemmän aikaa lukea. Tässä on siis muutama kirjasuositus minulta, joita olen koonnut. Yritin miettiä kirjoja, jotka eivät välttämättä ole niin suosittuja, mutta muutama tunnettu kirja eksyi tälle listalle, koska mielestäni tarpeeksi moni ei ole lukenut näitä kirjoja. Yritin myös miettiä todella erityyppisiä kirjoja, niin että kaikille löytyy jotain. Postauksen lopussa on linkit kirjoittamiini arvioihin, jos haluat yksityiskohtaisempaa tietoa kirjoista.

A Long Way to a Small Angry Planet - Becky Chambers
Becky Chambersin A Long Way to a Small Angry Planet on minun kaikkien aikojen lempikirja ja haluan, että enemmän ihmisiä lukisi tämän kirjan. Tämä kirja kertoo avaruusaluksesta ja sen miehistöstä. Heidän tehtävänä on tehdä madonreikiä avaruuteen. He saavaat ison keikan toiselta puolelta galaksia, jota he lähtevät suorittamaan.

Tästä kirjasta en haluasi sanoa liikaa, sillä en itse tiennyt mitään kun aloitin lukemisen ja siitä tuli todella hyvä lukukokemus. Haluan, että teidätte kirjasta sen, että se on maaginen, kommentoi yhteiskunnallisia asioita ja pohtii ihmisyyden peruskysymyksiä. 

Rouva C - Minna Rytisalo
Minna Rytisalon Rouva C on myös yksi minun lemppareistani. Tämä kirja kertoo Minna Canthin nuoruudesta ennen hänen kirjailijan uraansa. Kirja alkaa siitä, kun Minna muuttaa kotaan Jyväskylään, missä aloittaa opiskelunsa opettajaksi. Hän tutustuu Floraan, ja heistä tulee todella hyvät ystävät. Lisäksi opettaja Ferninad Canth herättää Minnan mielenkiinnon.

Kirja ei kuvaa historiaa pilkulleen, mutta kirja antaa silti kuvan Canthin nuoruudesta ja luonteesta, sekä tuo kirjailijan lähemmäs lukijaa. Rytisalon kirjoitustyyli on todella hurmaava ja vie mennessään. Suosittelen tätä kirjaa kaikille Canthin ja historiallisen fiktion faneille.


Punainen Poni - John Steinbeck
John Steinbeckin Punainen Poni on yksi hänen tunneituista novelleistaan. Se kertoo pojasta, joka elää karjatilalla Yhdysvalloissa noin 1930-luvulla. Poika saa itselleen sairaalloisen punaisen ponin, jota hän alkaa hoitamaan. Kirja kertoo pojan ja ponin välisestä ystävyydestä ja on sydäntälämmittävä, mutta myös surullinen.











Lost Stars - Claudia Gray
Lost Stars on Star Wars -universumiin sijoittuva  kirja. Ennen kuin hylkäät kokonaan tämän idean, niin odota hetki. Kun aloitin tämän kirjan lukemisen, en odottanut siltä paljoa, mutta että tämä kirja yllätti! Lost Stars kertoo kahdesta nuoresta, jotka kouluttautuvat Imperiumille lentäjiksi. Kirja käsittelee heidän tunteita ja ajatuksia liittyen imperiumiin ja kapinaan. Se käsittelee alkuperäisen trilogian tapahtumia aivan uudesta näkökulmasta.

Suosittelen tätä todella paljon Star Wars -elokuvien faneille, sillä tämä laajentaa maailmaa ja elokuvien tarinaa uskottavasti ja todella mielenkiintoisesti.


Minulla olisi jotain kerrottavaa - Celeste Ng
Celeste Ngin romaani Minulla olisi jotain kerrottavaa kertoo amerikkalaisesta lähiöstä, joka vaikuttaa pinnalta puolin aivan normaalilta. Kuitenkin naapurustoon muuttaa yksinhuoltaja äiti tyttärensä kanssa ja pinnan alta alkaa paljastua asioita, joita on yritetty pitää pitkään piilossa.

Minulla olisi jotain kerrottavaa on kiehtova ja koukuttava romaani, joka vie totaalisesti mennessään. Kuuntelin tätä äänikirjana lenkkeillessäni ja muistan kuinka halusin vain lenkkini kestävän pidempään, jotta saisin tietää mitä seuraavaksi tapahtuu. Suosittelen tätä todella paljon kaikille!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti